Google wil alliantie met Yahoo

Google Yahoo alliantieEnkele dagen geleden kwamen we te weten dat Microsoft een bod heeft uitgebracht op Yahoo. Iedereen vergat blijkbaar die andere grote speler op de markt, Google… Deze laatste heeft interesse in een alliantie met Yahoo, om het overnamebod van Microsoft af te wenden.

Bij de eerste geruchten over de interesse van Microsoft, vonden er al gesprekken plaats tussen Yahoo en Google. Naar aanleiding van het nieuwe bod, hebben beide partijen besloten om opnieuw rond te tafel te gaan zitten, zo meldt het persbureau Reuters. Let wel, het gaat hier enkel om een alliantie. Google gaat, naar alle waarschijnlijkheid, geen tegenbod uitbrengen. De zoekgigant zou op die manier zijn macht zodanig uitbreiden, dat een overname zo goed als zeker verboden zou worden.

Google-ceo Eric Schmidt zou, direct na het overnamebod van Microsoft, Yahoo-hoofd Jerry Yang gecontacteerd hebben om strategieën te bespreken waarmee Google kan helpen een overname te voorkomen. Het is ook geen geheim dat Google een combinatie Microsoft/Yahoo niet ziet zitten… Ze gaven eerder al aan dat zoiets “het Internet zou kunnen verstikken.”

Sommige analysten menen echter dat er een ander kantje aan Yahoo’s overleg met Google zit. De terughoudendheid van Yahoo kan natuurlijk ook een ‘subtiele’ manier zijn om Microsoft te dwingen met een hoger bod op de proppen te komen. Benieuwd wat hieruit gaat voortvloeien…

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *