Google werkt aan mobiel betalingssysteem voor het androidplatform

Google paymentGoogle is van plan om samen met Mastercard en Citygroup samen te werken aan een nieuwe technologie dat het mogelijk maakt om via mobiele apparaten van Android met “Nexus S Android technologie, betalingen op een makkelijke manier uit te voeren. Een simpele zwaai van je gsm voorbij een kleine reader of tik op je scherm zou voldoende zijn om een betaling te registreren. Het idee is eigenlijk om een soort van electronische portefeuille te creëren.

De internet gigant wil zich richten op het vergemakkelijken van mobile payments om hun reclame-activiteiten te stimuleren. Het geplande betalingsysteem zou Google de mogelijkheid geven om meer data te verkrijgen over de consumenten en hun aankoopgedrag. Met deze informatie kan er dan mobile advertising op maat van de pottentiële klant worden aangeboden wanneer ze zich bijvoorbeeld in de buurt van bepaalde winkels bevinden.

Het project dat voor de moment nog in een beginstadium zit, zou dus de mogelijkheid bieden aan gebruikers om targeted advertenties en kortingen te bekijken die Google dan hoopt te verkopen aan lokale bedrijven. Een ander voordeel is ook dat via de applicatie rekeningen en uitgaven makkelijk kunnen beheerd worden.

Dit project omvat ook het bedrijf VeriFone Systems. Zij zouden ondermeer de zogenaamde “near field communication” apparaten en lezers ontwerpen. Die de mogelijkheid aan de consument geeft om met een zwaai van hun smartphone of een tik op het scherm kunnen betalen i.p.v. de traditionele creditcard-swipe methode.

Google Payment

Naast het aantrekken van nieuwe consumenten via advertenties of aanbiedingen, zou men aan kleinhandelaars informatie/data kunnen aanbieden over klanten, zodat men in de toekomst op mobiele apparaten, klantgericht en naar de behoeften van de gebruiker in kwestie kan adverteren. Persoonlijke aanbiedingen dus, zoals Google U vandaag reeds persoonlijke zoekmachine resultaten probeert voor te schotelen. Wat een mooie toekomst staat ons te wachten. Gaan slimme consumenten deze ‘persoonlijke’ aanbiedingen kunnen sturen, beinvloeden of gamen?? I think so!

Dat dit platform alleen voor Android zou zijn? Beetje gesloten he Google? beetje zoals Facebook?

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *