Google Webmaster Tools geüpdate: ‘Links naar uw site’

De ‘Links naar uw site’ feature werd aangepast zodat gebruikers de mogelijkheid hebben om na te gaan welke domeinen het meest linken naar hun site. Op de overzichtpagina zijn er drie secties te zien: de domeinen die het meest linken naar uw site (‘who links the most’), de pagina’s op uw site met de meeste links (‘your most linked content’) en voorbeelden van ankerteksten die door externe sites gebruikt worden om naar uw site te linken (‘how your data is linked’).

link_naar_uw_site_overzicht

Wie linkt het meest

Door op de ‘Meer’-link te klikken onderaan de sectie ‘wie linkt het meest’ beland je op een nieuw scherm dat een lijst toont van alle domeinen die naar uw site linken. Elk domein kan opengeklapt worden en toont dan de pagina’s van uw site waarnaar gelinkt wordt door het betreffende domein.

links_naar_uw_site_alle_domeinen

De ‘Meer’ link onder elk specifiek domein lijst alle pagina’s op waarnaar het domein linkt. Bovenaan de pagina staat het totaal aantal links van dat domein en het totaal aantal pagina’s van uw site waarnaar het domein linkt.

links_naar_uw_site_alle_domeinen

Meeste gelinkte content

Wanneer je de ‘Your most linked content’-sectie opent, krijg je een lijst te zien de meest belangrijke gelinkte pagina’s van uw site. Er is ook zowel een linkteller voorzien voor elke pagina als een teller die het aantal domeinen telt die naar die specifieke pagina linkt. Door te klikken op die pagina’s worden voorbeelden getoond van de domeinen die naar die pagina in kwestie linken en het aantal links naar de specifieke pagina van de opgelijste domeinen.   De data die gebruikt wordt voor het tellen van links is uitgebreider, ze bevat onder andere ook links van 301 of 302 HTTP redirects.

links_naar_uw_site_gelinkte_pagina's

Iedere pagina in de ‘All linked pages’-sectie hebben een ‘Meer >>’ -link die alle domeinen toont die naar die specifieke pagina op uw site linken.

links_naar_uw_site_gelinkte_pagina's

Elk opgelijst domein leidt naar een rapport van alle pagina’s van dat domein die linken naar uw specifieke pagina.

links_naar_uw_site_per_domein

De geüpdate ‘Links naar uw site’ feature in de Webmaster Tools helpt u om beter te begrijpen waar de links naar uw site vandaan komen. Daarnaast helpt het u ook om veranderingen in uw linkprofiel na te gaan.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *