Google waagt zich dan toch op de gsm markt met de GPhone

Google GSMWe berichten al eerder dat Google zich op de mobiele telefoniemarkt gaat storten. Ondertussen is er al iets meer concrete informatie beschikbaar. De Google gsm krijgt de naam GPhone en zou ergens eind 2008 op de markt moeten komen. Zoals verwacht wil Google ook hier zijn inkomsten halen uit (mobiele) advertenties en wordt bellen en andere telecommunicatie volledig gratis met de GPhone.

In tegenstelling tot Apple heeft Google geen interesse in de hardware kant van de zaak. De zoekmachinegigant zal wellicht geen echte eigen telefoon ontwikkelen à  la de iPhone. Google werkt wel aan telefooncomponenten en softwarebundels die in samenwerking met Amerikaanse en Europese telecomfabrikanten- en providers zullen uitgebracht worden. Er zouden al gesprekken met onder andere AT&T, T-Mobile en Vodafone aan de gang zijn.

Net als ze al jaren de standaard zetten op het internet, wil Google nu ook hetzelfde doen op het gebied van mobiele telefonie. Google focust zich uiteraard op high tech mobiele telefoons die mobiel breedband ondersteunen en UMTS, Wi-Fi, email, gps, Google Maps en een camera bevatten. Met de GPhones zal er gratis kunnen worden gecommuniceerd. Het idee is dat gebruikers een gratis abonnement krijgen. Google wil geld verdienen door advertenties te koppelen aan applicaties die op de telefoons draaien. Omdat het hier gaat om personalised mobile ads, zijn ze ook meer waard dan de normale AdWords. Google verwacht dan ook zeer snel het ontwikkelingsbudget van honderden miljoenen dollars terug te verdienen zodra de GPhone op de markt komt.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *