Google verliest recht op Gmail-merk in EU

Google MailZoekgigant Google mag de naam ‘Gmail’ in heel de Europese Unie niet meer gebruiken. Dat heeft de Harmoniëringsdienst van de Interne Markt besloten in een beroepszaak. De Duitser Daniel Giersch had namelijk al een patent op die naam.

Deze beslissing raakte nu pas bekend, alhoewel ze al een maand geleden genomen werd. Google verloor het recht op het gebruik van de naam en ging in beroep, maar de Giersch trekt opnieuw aan het langste eind. Google zal dus op zoek moeten gaan naar een nieuwe naam voor haar mailservice.

G-MailGoogle haalde echter nog verschillende argumenten aan die de verschillen in de logo’s moeten verduidelijken. Niet alleen de kleuren zijn anders, ook maakt de Duitse maildienst gebruik van een streepje tussen de ‘G’ en ‘Mail’ in combinatie met een zinnetje eronder.

De rechter oordeelde dat er nog steeds niet voldoende verschil was en dat er toch nog verwarring kon optreden. Daarom zal Google nu gebruik maken van de naam ‘Google Mail’, maar blijft wel verder ‘@gmail.com’ adressen aanbieden.

Google bood 250.000 euro aan Giersch om de naam af te kopen, maar de Duitser bleef bij zijn standpunt. Ook al boden ze er miljoenen voor.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *