Google Trusted Stores: gamechanger voor e-commerce?

certification-google-trusted-stores

Google lanceerde onlangs Google Trusted Stores in de Verenigde Staten, een kwaliteitslabel dat online shoppers moet helpen betrouwbare webshops te vinden. Voorlopig is het label nog niet beschikbaar voor Belgische webshops, maar dat is een kwestie van tijd.

Heb je je ooit afgevraagd wat dit icoon wil zeggen? Je komt het soms tegen op de zoekresultatenpagina’s van Google, bij de gesponsorde links.

google trusted stores: game changer

Het is de badge die de zoekmachine gebruikt om een Google Trusted Store aan te duiden. Een webshop dus die volgens Google een uitstekende reputatie geniet op het vlak van klantentevredenheid en service.

De voordelen van Google Trusted Stores voor klanten

Maar er is meer. Wie online aankopen doet bij een Trusted Store wordt bij problemen geruggensteund door Google. Is er iets mis met de levering of voldoet je aankoop niet aan je verwachtingen, dan staat de zoekgigant voor je klaar om je uit de nood te helpen. Google is zelfs bereid om je aankoop tot 1.000 dollar (Google Store is voorlopig enkel beschikbaar in de US, maar komt binnenkort ook naar ons land) terug te betalen! Klinkt goed, niet?

Zelf een Google Trusted Store worden?

Heb je zelf een webshop, dan heb je er alle baat bij om het Google Trusted-certificaat binnen te halen. Je geniet dan volop van de naambekendheid en reputatie van Google waardoor je verkoop stijgt, aldus de internetgigant. Daarvoor moet je uiteraard aan een resem voorwaarden voldoen. Zo moet minstens 90 procent van je items op tijd geleverd worden en moet 99 procent van je klanten bij problemen binnen de twee dagen geholpen zijn.

Minstens 90 procent van je items moeten op tijd geleverd worden en 99 procent van je klanten moet bij problemen binnen de twee dagen geholpen zijn.

Click to tweet!

Wat wint Google erbij?

Google is natuurlijk niet zo maar gestart met de Trusted Stores. Het wil ermee het kaf van het koren scheiden. Onbetrouwbare webshops belanden lager in de zoekresultaten, de Trusted Stores schuiven hogerop. Hierdoor zou op termijn de online shopervaring van Googlegebruikers moeten verbeteren.

Zijn de Google Trusted Stores een goede zaak of leiden ze op termijn tot een verschraling van het e-commerce aanbod? Laat het weten in de reacties.

Meer info over de Google Trusted Stores.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *