Google test nieuwe functionaliteit voor de zoekresultaten

Het Google algoritme is continue onderhevig aan veranderingen. Zo ook de functionaliteiten van Google zelf. Momenteel test men een nieuwe functionaliteit die de relevantie van de zoekresultaten verder dient te verhogen. Een extra functie zal ervoor zorgen dat er aanvullende informatie wordt weergeven over elke site in de zoekresultaten. Zo heb je al een eerste indruk van de website die je zou bezoeken. Alles om de relevantie verder te verhogen

Wat is Google aan het testen?

Google test nieuwe functionaliteit voor extra info

De nieuwe functionaliteit zal extra informatie geven over de desbetreffende website. Die informatie die wordt weergeven (overlay op foto rechts) , is informatie die wordt ingeladen vanuit een derde partij (zoals wikipedia) in plaats van de eigen website zelf. Deze verandering impliceert dan ook dat elke website ook bijvoorbeeld een wikipedia pagina nodig heeft om van de nieuwe functionaliteit te kunnen genieten. Door het gebruik van een open-source platform wil men de relevantie en vooral bruikbaarheid van de zoekresultaten verder verhogen. Door de extra informatie krijg je een objectiever beeld van de resultaten en zou de efficiëntie van je zoekopdracht moeten verhogen.

De link met Google’s Knowledge GraphGoogle Knowledge Graph

We kunnen niet ontkennen dat er veel gelijkenissen zijn met de ‘Google Knowledge Graph’ (GKG). Deze reeds gelanceerde functie geeft bij een bepaald aantal zoekresultaten extra informatie weer (zie afbeelding rechts).

Wat nu de exacte rol van de GKG binnen de nieuwe functionaliteit zal inhouden is voorlopig nog niet bekend. In ieder geval blijft Google zijn functionaliteiten en algoritme uitbreiden om een zo kwalitatief en objectief mogelijk zoekresultaat te bekomen. Wij volgen de evoluties van dichtbij op.

Executive Summary

Google test nieuwe functionaliteit
De nieuwe functionaliteit moet ervoor zorgen dat de relevantie van de zoekresultaten verhoogd wordt.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *