Google Table search: grote data in handige tabellen

google-table-search

Google Table search is de nieuwe, maar nog experimentele zoekmachine van Google. Google wil kwalitatieve tabellen beschikbaar stellen voor hun gebruikers in een zoekmachine die focust op data en tabellen. Google Table search is daar het resultaat van. Deze zoekmachine is ontwikkeld om snel en eenvoudig relevante tabel-data aan te reiken.

Met behulp van Google Table search vind je eenvoudig grote hoeveelheden data. Het helpt je in je zoektocht tussen miljoenen publieke websites met tabellen. De resultaten van je zoekopdracht bevatten standaard twee tabellen van twee verschillende bronnen. Public Fusion Tables en Tables in Web pages.

Tables in Web pages

Veel van deze tabellen, Tables in Web pages, verschijnen tussen de zoekresultaten van Google Table search. Zoals de naam het zegt gaat het over tabellen van websites die voor een brede waaier aan data zorgen.

Public Fusion Tables

Hoe werkt Public Fusion Table? Als je je zoekopdracht ingeeft, krijg je de data gepresenteerd in tabellen. Zodra je de juiste data vindt, kun je die gemakkelijk importeren in Fusion Tables. Je kunt er ook data filteren, visualiseren met charts, grafieken of aangepaste lay-out en die downloaden. Via Google Fusion kun je verder eenvoudig data uploaden in Excel, CSV files of zelfs KML. KML staat voor Keyhole Markup Language. Ten slotte maakt Fusion Tables het mogelijk om tabellen met elkaar te vergelijken. Zeer handig!

Google Table search: een eerste indruk

Stel dat je de demografische gegevens van België wil onderzoeken. Dan helpt Google Tables je een heel stuk vooruit. Zo ziet een eerste indruk eruit.

Google-Table-search

Dit nieuwe snufje kun je vergelijken met de Structured Snippets van Google. Google haalt ze uit de tabellen op websites en geeft ze weer in de resultaten. Wanneer we op onze favoriete held ‘superman’ zoeken, vinden we dit:

Structured-Snippets

Deze Structured Snippets zijn gehaald uit de tabellen op de webpagina. Even doorklikken en dit is het resultaat:

Structured-Snippets-tabel

Executive Summary

Google Table search is een nieuwe experimentele zoekmachine van Google. Ze toont grote hoeveelheden data in tabellen. Handig voor vergelijkingen en onderzoek. Data kun je voortaan gemakkelijk vinden, verwerken en uploaden.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *