Google Social Search introduceert Social Sitelinks

Google_SocialGoogle introduceert deze week social sitelinks binnen de (sociale) zoekresultaten. Google meent dat wanneer mensen zoeken naar sociale sites als Twitter of MySpace, ze meestal op zoek zijn naar informatie van hun vrienden en hun sociale netwerk, zoals tweets en profielpagina’s. Dankzij sociale sitelinks krijgen gebruikers directe toegang tot content van hun vrienden.

De sociale sitelinks bevatten namen van vrienden, profielfoto’s en links naar hun profielen en content op sociale websites als Twitter, YouTube en MySpace. De sociale sitelinks zijn op dezelfde technologie als die van Google Sociale Search gebaseerd. Google gebruikt dus je sociaal netwerk om relevante websites en gebruikerpagina’s te herkennen.

De sociale sitelinks zien er als volgt uit:

Google_social_Sitelinks

We hebben het zelf getest en op Google België zijn de social sitelinks nog niet zichtbaar. Op Google.com wel. Zie je zelf nog geen social sitelinks? Dan raadt Google je aan om een Google profiel aan te maken of je profiel aan te passen door links naar je sociale profielen toe te voegen. Zo weet Google tot welke sociale netwerken je behoort en kunnen ze jouw persoonlijke sociale netwerk herkennen en weergeven.

Google social search wordt zo nog uitgebreider. Bovendien zullen op die manier meer mensen zich aanmelden op Google en een Google profiel aanmaken. Zo weet Google nog meer over zijn gebruikers en kunnen ze meer gepersonaliseerde zoekresultaten tonen.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *