Google propeller, social magazine flipboard-like app

Een Google project, dat gelekt en volgens insiders tot “propeller” gedoopt is, zou een nieuw sociaal nieuws magazine zijn dat veel zou weghebben van de voor de ipad-gebruikers onder ons bekende Flipboard. Het succesvolle Flipboard dat Google enige tijd geleden bedankte voor het overnamebod en recent $50 miljoen USD vers kapitaal ophaalde, is zowat de bekendste nieuws magazine app op de markt. Niet onterecht werd het tot ‘App of the year 2010’ uitgeroepen.

Flipboard vervoegde o.m Yelp en Groupon in de weigering voor een intrede tot de Google-familie. Wetende dat Google met een soortgelijke app zou op de proppen komen.

Voor zover bekend zou de app “mindblowing” zijn. En als je er verder over nadenkt dan zijn de mogelijkheden wel legio. Google kan er uiteraard Adsense-advertenties in kwijt, het laten aansluiten op analytics en de target-groep voor adverteerders verder verfijnen doormiddel van het nog beter leren kennen van de gebruiker. Publishers (old school of niet) zouden zelfs met Google Wallet bepaalde artikels betalend kunnen maken.

Dat er een integratie met Google plus zal zijn ligt ook voor de hand. Lees je ‘stream’ op een magazine-achtige manier. Het lees inderdaad wel prettiger.

Een andere magazine-applicatie ‘to watch’: Pulse

 

Executive Summary

Wat? Google kopieert Ipad App Flipboard na misgelopen overname
En? Google Propeller heeft veel integratiemogelijkheden met andere Google producten

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *