Google presenteert Ice Cream Sandwich

Google heeft gisteren haar nieuwe OS voor tablets smartphones gepresenteerd tijdens een evenement. Ice Cream Sandwich, zo heet het systeem, zal in november gelanceerd worden samen met de nieuwe Galaxy Nexus smartphone.

De nieuwe en verbeterde features van Ice Cream Sandwich

Ice Cream Sandwich telt heel wat nieuwe en verbeterde features. Zo is het mogelijk om een snelkoppeling te maken naar bijvoorbeeld een lijst contactpersonen. De oude camera-interface werd hernieuwd waardoor de gebruiker nu via het toestel zelf foto’s kan bewerken en opslaan. Ook het toetsenbord zou in deze versie sneller moeten reageren en de browser beter presteren. Een nieuwe, coole feature is het ontgrendelen van de telefoon aan de hand van gezichtsherkenning.

Synchronisatie met Google apps

De synchronisatie van het OS met Google Apps is ook sterk verbeterd. Online bookmarks worden bijvoorbeeld automatisch gesynchroniseerd met Chrome op je computer zodat je die niet langer manueel moet overzetten. Ook Gmail werd stevig aangepakt en toont nu previews van mails en beschikt over een handige search functie die offline gebruikt kan worden. Sharing wordt nu eenvoudiger dankzij de “Android Beam” app waarmee je gemakkelijk video’s, apps en webpagina’s kunt delen met je vrienden en kennissen.

Een hele hoop intuïteve features dus. Naar welke kijk jij het meeste uit?

Via: Tweakers

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *