Google persevent: Android 4.3? Nexus 7? Of allebei?

Google heeft de pers op woensdag 24 juli uitgenodigd voor een ontbijt, samen met de baas van Android Sundar Pichai. Volgens de gespecialiseerde technologieblogs is dat het signaal dat er mogelijk een nieuwe versie van het besturingssysteem Android zit aan te komen. Ook zouden daarbij nieuwe Nexus toestellen worden voorgesteld.

In mei, tijdens Google’s I/O Conference, waren nog heel veel mensen ontgoocheld, aangezien het opvallend stil bleef rond een nieuwe versie van Android, en de lancering van nieuwe Nexus toestellen. Het ziet er dus naar uit dat Google de consumenten nu toch wil belonen voor hun geduld.

Voorlopig geeft de uitnodiging die Google rondstuurde bitter weinig info. Het enige dat we weten, is dat Androidbaas Sundar Pichai aanwezig zal zijn. Sundar Pichai kwam pas in maart 2013 aan het hoofd te staan van Android. Hij volgde toen Andy Rubin op, die andere paden binnen Google ging bewandelen.

Android 4.3 ipv Android 5.0

Lang werd verwacht dat Google met Android 5.0 naar buiten zou komen, maar in de aanloop naar de Google I/O conference in mei werd stilaan duidelijk dat het zou gaan om Android 4.3. Dit zou willen zeggen dat er niet al te veel zichtbare veranderingen in het besturingssysteem zouden zijn. Het zou eerder gaan om onzichtbare veranderingen achter de schermen.

Nieuwe Nexus 7

Samen met Android 4.3, draait ook de nieuwe Nexus 7 mee in de geruchtenmolen. Volgens laatste berichten zou deze tablet draaien op een Snapdragon S4 Pro-processor van Qualcomm. De 7 inch tablet zou een schermresolutie van 1.920 bij 1.200 pixels hebben. Afwachten wat het wordt op 24 juli!

Executive Summary

Persevent Google
Google heeft de pers uitgenodigd voor een ontbijt samen met de baas van Android Sundar Pichai. Komt Android 4.3 eraan? Of de nieuwe Nexus 7 tablet?

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *