Google Panda wereldwijd en in alle talen

Google maakte vorige week bekend dat hun befaamde (beruchte?) Panda update nu wereldwijd en in alle talen (behalve Chinees, Japans en Koreaans) geïmplementeerd is. Hoewel het al ‘oud nieuws’ is, vonden we het toch nuttig om mee te delen dat bepaalde sites al in de klappen gedeeld hebben zoals Ciao.de maar anderen komen er dan weer beter uit zoals Facebook in Duitsland. Benieuwd welke sites hier het onderspit zullen delven en welke sites gebaat zullen zijn bij de Panda update…

Door de Google Panda update zou zo’n 6 tot 9% van de zoekopdrachten beïnvloedt worden, wat eigenlijk toch heel wat is. Volgens Google zouden gebruikers zelf blij zijn met de Panda update want zo zou de zoekervaring verbeterd zijn alsook de resultaten…

google_panda_update

Op onze blog staan verschillende artikels over de ontwikkeling van Google Panda, zoals:

SearchEngineLand geeft alleszins al enkele ‘Panda tips‘ om slechte rankings goed te maken:

  • Vergelijk de kwaliteit van jouw content met de kwaliteit van andere content over dezelfde onderwerpen. Is je content dan het meest waardevol en bruikbaar voor dat onderwerp?
  • Is je content origineel of is je content samengesteld aan de hand van verschillende bronnen? Als het merendeel van de content niet origineel is zou het Google algoritme je site slechter kunnen beoordelen opdat de originele content beter rankt. Dit is iets waar vooral content farms mee te maken zullen krijgen.
  • Stimuleert het design van de gebruikersinterface en de navigatie engagement of is de site onordelijk en zijn dingen moeilijk vindbaar voor bezoekers?
  • Ook een slechte gebruikerservaring zou kunnen zorgen voor een slechte(re) ranking

Op SearchEningeLand vind je nog andere tips om ervoor te zorgen dat je site niet in de klappen deelt maar er juist beter uitkomt en ook op het internet vind je heel wat tips slechte rankings te vermijden.

Gelezen via: SearchEngineLand – Google Panda update launches internationally in most languages

Hebben jullie al tekenen van de Google Panda Update gemerkt? Laat het ons dan zeker weten!

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *