Google Panda reloaded: de nieuwe SEO revolutie?

Het is al weer even geleden dat we van de Google Panda gehoord hebben. Dus snel even opfrissen wat het Panda algoritme van Google nu weer inhoudt. Content farms zijn websites die grote hoeveelheden content schrijven zonder oog voor kwaliteit en enkel bezoekers willen lokken vanuit zoekmachines, vaak met het oog op inkomsten uit advertenties. Met de Google Panda update werden deze websites met slechte content bestraft en wordt unieke, kwaliteitsvolle content bevoordeeld.

In augustus konden we nog melden dat de Google Panda update wereldwijd actief is. We dachten dat dit het laatste bericht zou zijn voor hij in de codes van Google van Google zou verdwijnen voor een winterslaap. Maar Matt Cutts is nog niet bereid de Google Panda te laten uitsterven en heeft via Twitter laten weten dat je nieuwe Panda updates kan verwachten de komende weken.

Twitter-berichte over de Google Panda van Matt Cutts

Geen zorgen, het is maar een tamme panda!

Het is echter niet nodig bang te zijn van de nieuwste Google Panda. Volgens de tweet van @mattcutts zou deze update veel minder impact hebben vergeleken met de vorige updates. Naar zijn schatting zou slechts 2% van de zoekresultaten beïnvloed worden. Maar 2% is toch redelijk veel, niet?

Daarom is het belangrijk te onthouden welk doel deze update van het Google algoritme heeft: slechte kwaliteit weren uit de zoekresultaten. Door lezersgericht te werken met oog voor zoekmachine optimalisatie ben je zeker dat deze update je niet zal treffen. Kijk daarom zeker nog eens een keer naar de tips die Google zelf gaf op de Webmaster Central Blog en ons artikel SEO: 4 tips van de Google Panda en de Google Panda zal je website niet bijten!

Is dit de laatste stuiptrekking van de Google Panda voor hij uitsterft of denken jullie dat de Google Panda aan een comeback bezig is? Wij volgen deze update in ieder geval op de voet om de gevolgen te ontdekken en te delen.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *