Google op naar de volgende acquisitie (van Meebo)?

Het gerucht gaat de ronde dat Google in de finale fase zou zitten van de overname van sociaal netwerk en instant messeging service Meebo. Meebo is al sinds 2005 actief en heeft sindsdien heel wat actieve gebruikers bij elkaar gesprokkeld. Per maand zijn er zo’n 250 miljoen bezoekers terug te vinden op de diensten van Meebo.

Het internetbedrijf ging in 2005 van start met een een web-based instant messenger, die kon gebruikt worden zonder enige software te installeren. Meebo Messenger is als chatclient compatibel met de belangrijkste chatservices: Facebook Chat, Windows Live Messenger, AIM, ICQ en later ook Google Talk. Daarnaast ging Meebo zich later focussen op diverse en meer uiteenlopende social services, zoals de Meebo Bar. Deze functionaliteit kan geïmplementeerd worden met websites. De belangrijkste features ervan zijn het makkelijk delen van content via sociale media én de mogelijkheden voor getargette advertising via de toolbar. Hun laatste dienst houdt een platform in dat relevante content van het web voor jouw filtert en selecteert, op basis van een profiel met interesses.

Meebo

Niet zo verwonderlijk dat Google wel potentieel hierin ziet. Hoogstwaarschijnlijk is het plan om de functionaliteiten van Meebo te integreren in Google+, dat  momenteel een topprioriteit is voor de zoekgigant. Het zou gaan om een overnamesom van maar liefst 100 miljoen dollar. Officiele bevestiging moet natuurlijk nog volgen…

Executive Summary

Wat? Maakt Meebo binnenkort deel uit van het Google-clubje?
En? Misschien volgt er een uitbreiding van Google+’s functionaliteiten…?

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *