Google NL goes Mobile AdSense

google mobile adsHet Google-kantoor in Amsterdam bereidt proeven voor met AdSense op mobiele telefoons, dat beweert Erwin Boogert van Emerce. AdSense op het web is u vast niet onbekend. Het doorzoekt de inhoud van webpagina’s en plaatst advertenties die relevant zijn voor het publiek en de inhoud van de site. De mobiele versie zal op een gelijkaardige manier werken.

Momenteel benadert Google eigenaars van mobiele websites in Nederland. in hun AdSense account is een extra paragraafje geactiveerd met “Ontgrendel de opbrengstmogelijkheden van uw mobiele site met gerichte Google-advertenties.”

De mobiele versie werkt niet met JavaScript codes zoals op het web, maar bijvoorbeeld met een stukje PHP-code waarin de advertentie wordt aangeroepen.

Google lijkt hiermee opnieuw de weg van “click-to-call” op te gaan. Adverteerders krijgen namelijk de mogelijkheid om hun telefoonnummer mee te geven. Wanneer de surfer daarop klikt, krijgen zij de adverteerder meteen aan de lijn. Hoe dit technisch werkt, is niet bekend. Verdere details zoals de reikwijdte en de duur van het experiment zijn niet bekend.

Wederom een leuke primeur voor Google NL. Wij Belgen zullen zoals steeds vermoedelijk nog even moeten wachten om met mobiele AdSense te testen.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *