Google neemt nieuwsapp Wavii over

Google heeft de nieuwsapplicatie Wavii overgenomen. Dat maakte Wavii bekend op zijn eigen website. Ze zijn gelukkig om de handen in elkaar te slaan met Google. Naar schatting betaalde Google 30 miljoen dollar (23 miljoen euro) voor de internetnieuwsleverancier Wavii. Het bedrijfje werd een jaar geleden opgericht door voormalige techneuten van Amazon en Microsoft.

Overname nieuwsdienst Wavii

Wavii ontwikkelt een technologie die de natuurlijke communicatie van mensen begrijpt. De applicatie kan verbanden leggen tussen bepaalde dingen. Wavii biedt klanten via het internet of via de smartphone een gepersonaliseerde selectie uit het nieuws, in samenvattingen. Naast informatie uit nieuwsberichten haalt het ook informatie uit tweets en berichten van actuele blogs.

Google zal het Wavii-team integreren in de zoekafdeling en in de specifieke afdeling die zich bezighoudt met Knowledge Graph.

Zoekresultaten verfijnen

De overname doet denken aan die van Pulse en Summly, twee gelijkaardige nieuwsapps. Pulse werd overgenomen door LinkedIn, Summly werd overgekocht door Yahoo.

Volgens analisten heeft Google interesse in de nieuwsdienst vanwege de technologie achter het zoeken en samenvatten. De internetgigant zou de technologie willen gebruiken om de zoekresultaten naar nieuwsberichten te verfijnen. Met de technologie van Wavii moet de Knowledge Graph van Google ervoor zorgen dat zoekopdrachten veel relevanter en persoonlijker worden.

Google steekt Apple de loef af

Apple en Google zouden afgelopen tijd tegen elkaar opgeboden hebben voor Wavii. Apple wou de technologie gebruiken om de digitale assistent Siri te verbeteren. Dat blijkt uit berichten van Techcrunch en the Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen. Zoekgigant Google trok aan het langste eind en neemt nu Wavii over.

Wavvi bedankt zijn trouwe gebruikers op hun website. Daarnaast melden ze dat ze er naar uit kijken om de technologie naar een volgend niveau te brengen en te verrassen met wat deze nieuwe ervaring te bieden heeft.

Executive Summary

Google wil de zoekresultaten verfijnen met de technologie van Wavii.

De technologie begrijpt de natuurlijke communicatie van mensen en legt verbande tussen verschillende onderwerpen.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *