Google Maps gaat indoor

Google Maps verplaatst zich binnenshuis. Voortaan kan je ook plattegronden van luchthavens en universiteiten raadplegen. Handig als je de weg moet vinden in een groot en onbekend gebouw. Deze app, gloednieuw in België, is beschikbaar in de nieuwste versie voor Android-toestellen.

Zelf plannen toevoegen aan Google Maps

Google zelf heeft een heleboel plattegronden van internationale gebouwen toegevoegd aan de app, maar je kan zelf ook je plan uploaden. De Google Maps app herkent niet alleen de locatie van de gebruiker, maar ook de verdieping waar hij zich in het gebouw bevindt. Het indoor-project is ontwikkeld door de Belg Cédric Dupont, werkzaam bij het Google Maps for Mobile en voormalig student van de UCL (Université Catholique de Louvain).

Wegwijs in Brussels Airport of Ikea

Ben je de weg kwijt in de Brussels Airport, in Bozar, de Basiliek van Koekelberg of de universiteit van Gent of Brussel? Met de nieuwe functionaliteit van Google Maps kan je perfect de weg vinden in wat soms een doolhof is van gangen. In Nederland hebben bijvoorbeeld ook Ikea-winkels hun plattegrond toegevoegd.

Nieuwe functionaliteiten voor kaartenapp

Er zijn nog een aantal praktische functionaliteiten geoptimaliseerd. Het navigatiemenu is ander opgebouwd, er is een menu in de linkerbovenhoek aan de wekbalk toegevoegd waarmee je gemakkelijk kan switchen tussen de verschillende opties. Ook het Google Places startscherm is verbeterd. Je kunt populaire zoekopdrachten zien op bais van je locatie. De moeite waard dus om te ontdekken!

Google gaat voluit mobiel

Dit alles past in de strategie van Google om zijn pijlen volop op de smartphonegebruikers te richten. Eerder dit jaar bracht Google steden in 3D ook naar smartphones via Google Earth. De meerwaarde daarvan is in de eerste plaats dat gebruikers informatie kunnen toevoegen per dimensie, bijvoorbeeld op de vijfde verdieping van een gebouw.

Executive Summary

The next generation of Google Maps for Android
Google richt zijn pijlen meer en meer op smartphonegebruikers

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *