Google lanceert Google API Console voor webontwikkelaars

Degenen die graag gebruik maken van Google API’s, zullen zeker en vast geïnteresseerd zijn in het nieuwste product van Google voor webontwikkelaars. Het nieuwe product werd ontwikkeld door het Google Code team en de nieuwe API Console is het resultaat van een jaar hard werk om de Google API’s beter te organiseren. De nieuwe console zal webontwikkelaars helpen hun API-gebruik te beheren voor al hun applicaties en websites.

Inloggen op de console doe je met je Google credentials waarna je de data te zien krijgt voor al je API-projecten. Voor bedrijven of webontwikkelaars die in teams werken, is er de mogelijkheid om projectteams te creëren en te beheren vanop de console.

De console stelt je ook in staat om exact na te gaan hoe je iedere API gebruikt en je kan statistieken opvragen over het API-gebruik voor je applicatie(s) of site(s) zoals specifieke rate limits, welke pagina’s de meeste API calls maken en grafieken van het gebruik van API’s over een periode.

De API console ondersteunt momtenteel enkele Google API’s zoals API’s voor Buzz, Custom Search, Diacritize, Feed, Latitude, Moderator, Prediction en Translate. Andere API’s zullen zeker nog volgen.

Google_API_Console

De API’s voor Translate en Custom Search zijn bovendien vernieuwd. De nieuwe Custom Search API biedt zoekresultaten aan in verschillende formaten zoals ATOM of JSON.

De vernieuwde API’s en de nieuwe console zijn de eerste die gebouwd zijn op nieuwe API-architectuur van Google. Het biedt webontwikkelaars dus meer inzicht in de API’s die ze gebruiken en alle API’s worden nu verzameld op dezelfde locatie. Google zelf zegt snel extra API’s toe te voegen aan de console. Want zo zeggen ze zelf: “momenteel zijn er al meer dan 100 producten, tools en API’s ontwikkeld voor webontwikkelaars maar we zijn nog maar net opgewarmd.”

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *