Google I/O Conference 2013: wat mogen we verwachten?

Woensdag start in San Francisco het I/O developer conference van Google. Net zoals Apple jaarlijks het WWDC organiseert, is het I/O conference van Google elk jaar een evenement waar zowel ontwikkelaars als consumenten hard naar uitkijken. Ook dit jaar zijn de verwachtingen hooggespannen. We hebben op de vorige editie immers kennisgemaakt met heel wat nieuwe Google producten, zoals Google Glass, de Nexus 7 en de Nexus Q.

Nieuwe hardware

Maar het ziet er hoe langer hoe meer naar uit dat de torenhoge verwachtingen amper ingelost zullen worden. Zo vertelde de nieuwe baas van Android en Chrome Sundar Pichai in Wired dat de focus dit jaar zal liggen op de ontwikkelaars, en niet zozeer op de consumenten. Dit doet vermoeden dat Google niet veel nieuwe hardware zal voorstellen op de conferentie.

Wel wordt verwacht dat Google deze week een nieuwe versie van de populaire Nexus 7 tablet zal tonen, en misschien ook een nieuwe Nexus-smartphone.

Nieuwe versie Jelly Bean

Wat de software betreft, werd lange tijd gedacht dat Google een nieuwe Androidversie, Android 5.0 Key Lime Pie, op I/O zou voorstellen, maar dat lijkt nu toch niet haalbaar. In plaats daarvan zal Google naar alle waarschijnlijkheid een update van Jelly Bean naar versie 4.3 uitbrengen.

Update Google Now

Volgens de vele geruchten mogen we ook een update van Google Now verwachten. Deze dienst zal waarschijnlijk worden uitgebreid met meer kaarten, en ook de spraakbesturing zou worden uitgebreid naar meer talen.

Google Glass

Blijven natuurlijk ook nog enkele bekende gadgets over. De bekendste daarvan is ongetwijfeld Google Glass. Sinds enkele weken kunnen ontwikkelaars aan de slag met de futuristische bril van Google, waardoor we vele nieuwe details te weten gekomen zijn. Maar toch weten we nog niet alles. Hopelijk brengt het I/O Conference meer duidelijkheid.

Smartwatch

Naast Google Glass werkt Google mogelijk ook aan een computerhorloge, net zoals Apple dat doet met de iWatch. Er bestaat nog steeds geen absolute zekerheid dat Google effectief aan zo’n smartwatch werkt, maar indien de geruchten wel blijken te kloppen, dan zou het I/O Conference een ideale gelegenheid zijn om hierover meer details vrij te geven.

Google doet in ieder geval veel moeite om de verwachtingen te temperen. Dit kan zijn omdat ze effectief weinig nieuws aan te kondigen hebben, maar kan natuurlijk ook een rookgordijn zijn. Afwachten wat het wordt. De volgende dagen krijg je uiteraard een ruim verslag van deze conferentie.

Executive Summary

Google I/O Developer Conference
Op 15 mei 2013 start in San Francisco het Google I/O Conference. Wat mogen we verwachten?

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *