Google introduceert Page Speed Online, met mobile support

PageSpeed onlineEen van de belangrijkste streefdoelen van Google is om het hele web op een performante manier te kunnen weergeven. Na de release van mod_pagespeed, een module die automatisch de laadtijd van web pagina’s optimaliseert, introduceerde Google eerder ook de Chrome developer tool extensie: Page Speed. Een open-source browser extensie om makkelijk en nauwkeurig een prestatieanalyse van een webpagina te verkrijgen samen met suggesties en tips om pagina’s sneller te doen laden.

Google Labs stelde onlangs een nieuwe universele web-based tool voor, Page Speed Online, deze applicatie heeft dezelfde capaciteiten en functionaliteit als de extensie voor Chrome, maar is dan online op elk moment beschikbaar en compatibel met elke browser.

Zeer handig, omdat de laadtijd en paginasnelheid van je website een zeer belangrijke rol speelt in het Google algoritme voor het behalen van een goede positie in de natuurlijke zoekresultaten. Page Speed ​​voert verschillende tests op de server-side configuratie en front-end code van de website uit. Deze tests zijn gebaseerd op een reeks van best practices die bekend zijn om de prestaties van webpagina’s  te verbeteren.

PageSpeed Mobile

Vanwege de relatief beperkte CPU mogelijkheden van mobiele apparaten, de hoge round-trip tijden van mobiele netwerken, en de snelle groei van het gebruik van mobiele telefonie. Heeft Google ook een nieuwe functionaliteit toegevoegd: de mogelijkheid om Page Speed suggesties aan te bieden op maat gemaakt voor mobiel surfen. De mobiele aanbevelingen zijn afgestemd op de unieke kenmerken van mobiele apparaten, en bevatten een aantal best practices die buiten de aanbevelingen gaan voor desktop en laptop browsers, met het oog op een snellere mobiele ervaring te creëren.

Nadat Google zijn test uitvoert op de gewenste website krijgt de gebruiker een summary ter beschikking zoals hieronder te bekijken:

Google PageSpeed

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *