Google introduceert nieuwe news_keywords meta tag voor Google News

Meta tags zijn stukjes code op een website die extra informatie verschaffen aan zoekmachines. Meta tags maken in principe een website meer ‘verstaanbaar’ voor zoekmachine crawlers en helpt hen om websites op de gewenste manier te indexeren. Jaren geleden hadden we het over een ‘heilige drievuldigheid’, nl. meta keywords, meta titles en meta descriptions. Met de meta keywords tag kon je oorspronkelijk keywords definiëren die van belang waren voor jouw website of pagina. Toch niet zo’n gek idee? Totdat webmasters en website-eigenaars de keyword stuffing toer opgingen en zoekmachines beslisten om de meta keywords niet langer meer in rekening te brengen.

Google News news_keywords tagWel, meta keywords are back! Neen, zoekmachines besparen ons wel degelijk een herintroductie van de klassieke meta keywords tag… In september kondigde Google de news_keywords meta tag aan. Deze nieuwe news_keywords meta tag is enkel van toepassing op content met nieuwswaarde. Het laat de auteur toe om enkele keywords te definiëren die belangrijk en relevant zijn voor het geschreven nieuwsartikel. Dus eigenlijk dezelfde insteek als de inmiddels geklasseerde normale meta keywords tag… Content met nieuwswaarde betekent content in Google News in deze context. In essentie geeft het auteurs meer vrijheid en creatieve bewegingsruimte met betrekking tot hun nieuwskoppen, zonder steeds weer dezelfde belangrijke keywords te hoeven proppen in alles wat ze publiceren.

Het aantal news_keywords gelimiteerd op 10 keywords en moeten gescheiden worden door een komma. Als dat niet retro is… Google geeft nog een kleine heads-up mee dat de nieuwe news_keywords meta tag geen garantie is op betere zoekresultaten voor bepaalde keywords in Google News. Enkel “interessante content en een kwalitatieve rapportage van nieuwsfeiten” zijn nog altijd het beste recept op een goede ranking Google News.

News_keywords meta tag

Nog een woordje uitleg van Google News Product Manager Rudy Galfi:

“The goal is simple: empower news writers to express their stories freely while helping Google News to properly understand and classify that content so that it’s discoverable by our wide audience of users.”

Executive Summary

Google introduceert news_keywords meta tag
Met deze nieuwe meta tag kunnen auteurs van nieuwsartikelen belangrijke keywords voor hun artikel definiëren.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *