Google+ introduceert Auto Awesome-video

Google kondigde gisteren tijdens het Google+-event een aantal wijzigingen aan. Niet enkel zijn er enkele wijzigingen in Hangouts, ook de foto- en videofunctie van Google+ wordt onder handen genomen. Zo is de mogelijkheid om foto’s automatisch te verbeteren uitgebreid en maakt Google van een reeks foto’s een soort animated GIF. Nog een nieuwe en interessante functie is de nieuwe Auto Awesome-video.

Auto Awesome-video

google-plus-auto-awesome-300x199Auto Awesome was er reeds voor foto’s, maar wordt nu ook toegepast op video’s. Niet enkel worden de video’s automatisch verbeterd, ook kan Google de video’s voor je editen en filters en muziek toevoegen. De korte Auto Awesome-video’s worden automatisch gemaakt door video’s en foto’s samen te voegen. Je kiest welke foto’s en video’s je wil samenvoegen tot een Auto Awesome-video en Google doet de rest. je kan zelf het thema, de stijl en de achtergrond wijzigen en je kan ook scènes verwijderen, inkorten of opnieuw rangschikken.

Auto Awesome, Google Glass

Deze extra functionaliteit van Google+ werk ook als mooie extra in Google Glass. Is dit de reden dat Google een nieuw datacenter opent in Finland en een nieuwe manier van data verwerken introduceert waardoor 7 keer meer data verwerkt kan worden? Het klinkt logisch, want video’s nemen natuurlijk meer data in beslag dan foto’s. Naast deze extra functionaliteit lanceerde Google een nieuwe Nexus smartphone en Android OS versie.

Vernieuwde Google Hangouts

De Hangouts-app gaat op Android sms volledig integreren. Dat wil zeggen dat Hangouts sms-berichten kan verwerken, waardoor Google diverse messagingmogelijkheden in de app kan onderbrengen. Daarnaast biedt de Hangouts-update ook location sharing. Nog nieuw is de Hangouts On Air die het mogelijk maakt om events te plannen.

Update Google+

De update van Google+ wordt gefaseerd uitgerold. Het is dus mogelijk dat je even moet wachten vooraleer de update in jouw Google Play Store beschikbaar is.

 

Executive Summary

Google+ kondigt een update aan.
De foto- en videofunctie wordt vernieuwd, Hangouts krijgt nieuwe functies…

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *