Google plus, Google plus en nog eens…

JGoogle Plusajaja, Google plus opent z’n deuren voor iedereen (nu ook zonder invitatie) en jajaja, Google + lanceert een eerste api zodat developers nu hun gangen kunnen gaan en jajaja Google+ heeft nu ook coole video features,..

Zonder invitatie!

Hoewel wij digitale marketeers al enkele maanden in de ban zijn (of niet) van Google +, zijn er toch nog heel wat marketeers die tot op vandaag eigenlijk nauwelijks hebben gehoord van Google plus. Om een Google+ profiel te kunnen aanmaken moest je ‘uitgenodigd’ worden tot de dienst. Een manier om schaarste te creëren, een manier om ‘buzz’ (waarschijnlijk niet het beste woord hier, na het ietsofwat mislukte Google Buzz-product) te maken.

Google laat weten dat het tijd is om het grote publiek stilaan aan boord te heisen van Google plus. Zodoende laat het de benodigde uitnodiging vallen en kan iedereen een Google plus profiel aanmaken.

Google+ Api

De eerste Google plus Application Programming interface (API) laat ontwikkelaars toe applicaties te bouwen rond en met Google+.
Ben benieuwd wanneer de eerste apps gaan verschijnen en hoe creatief de developers hiermee zullen omspringen. Wil je zelf starten? http://developers.google.com/+/api/  Een api is een basis ingredient voor een succesvol sociaal netwerk. Het succes van Facebook is mede gecreëerd door de fantastische applicaties (games) die door externe partijen zijn toegevoegd aan het Facebook platform.

Google+ nieuwe features

Een reeks van nieuwe features verrijken de Google+ ervaring. Een greep uit het aanbod: Hangout, videochat, is nu ook per mobiel beschikbaar (dan zal je toch een goede internetverbinding moeten voorzien), maar vooral de Google+ on air lijkt me tof, waarbij iedereen in plaats van in beperkte kring, nu ‘on air’ kan gaan, en publiek gaan ‘broadcasten’. Iedereen kan nu real-time gaan concurreren met Televisie. De andere nieuwigheden hebben allemaal betrekking op Hangout dat ook een eigen api heeft gekregen.

Google+ is here to stay

Het moge duidelijk zijn dat Google hevig heeft ingezet op deze Google plus. Google plus is een blijver. Er wordt niet op een inspanning gezien, getuige de snelle verbeteringen aan het product. Google heeft nog een serieuze weg af te leggen en wat schaalgrootte t.o.v. Facebook en Twitter in te halen, maar het kan wel eens sneller gaan dan de concurrentie zou denken.

 

 

Executive Summary

Wat? Google Plus heeft vele nieuwigheden
En? tja, zo kort voor de Facebook F8 conference lijkt het erop dat Google zoveel mogelijk aandacht wenst op te eisen…

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *