Google Glass WordPress plugin: posten met je ogen

Google Glass WordPress plugin

Google Glass WordPress pluginDankzij een nieuwe WordPress plugin die verbonden is met je Google Glass, kan je nu rechtstreeks posten van Google Glass naar je blog. Voorlopig alleen handig voor foto’s en video’s. Binnenkort ook voor andere content?

Wat is een WordPress plugin?

WordPress is een content management systeem waarmee vele blogs beheerd worden. Dankzij WordPress is het mogelijk om content op een blog te posten zonder dat daar technische kennis voor nodig is. Je kan je WordPress systeem eenvoudig uitbreiden met verschillende plugins met verschillende functionaliteiten. Sommige van die plugins werden door WordPress zelf ontwikkeld, andere door externe bedrijven.

Publiceren op blogs met Google Glass

Een van de meest spraakmakende nieuwe WordPress plugins op dit moment is zonder twijfel de Google Glass plugin. Die werd niet officieel ontwikkeld door WordPress maar door het public relations bureau Weber Shandwick.

Wie nu meteen volledige blogteksten wil gaan publiceren via Google Glass, toomt zijn enthousiasme best nog even in. Op dit moment is de Google Glass plugin voornamelijk geschikt voor bijvoorbeeld mensen die verslag willen uitbrengen van een evenement. Dankzij de nieuwe plugin kunnen ze foto’s of video’s die ze genomen hebben met hun Google Glass snel posten op hun blog of website. Volgens het bedrijf zelf staat het nieuwtje op die manier binnen één minuut online.

Een handige manier van posten

Een foto nemen en posten via Google Glass is veel sneller en eenvoudiger dan via een fototoestel of smartphone. Hoewel de plugin niet officieel is, slaagt hij er dankzij het gebruik van de open source code van WordPress toch zeer goed in om een handige workflow te creëren, waardoor het posten heel gemakkelijk gaat. De Google Glass plugin werkt momenteel nog niet met stembediening, maar deze feature is wel in ontwikkeling. Wordt vervolgd!

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *