Google gaat uitbreiden in Europa

Google Privacy InternationalDe DAG (de meest recente tabloidkrant van Nederland) meldt dat Google wil gaan uitbreiden. Om dit te bereiken starten zij geen reclamecampagne, maar gaat het zijn personeelsbestand in Europa fors uitbreiden. Op dit moment werken nog maar vijfhonderd van de ongeveer zevenduizend Google-programmeurs in Europese landen. Google wil de komende drie jaar meer dan tweeduizend nieuwe werknemers aannemen, meldde de Financial Times vorige week. Het merendeel daarvan zal in Europa gaan werken.

De reden voor deze versterking in Europa is toe te kennen aan het imagoprobleem van Google op het continent. In Nederland maakt 91 procent van de internetgebruikers gebruik van de zoekmachine, maar over het gehele continent genomen is er nog veel winst te boeken. In Rusland bijvoorbeeld moet Google twee Russische zoekmachines voor zich dulden als het gaat om bezoekersaantallen. Nelson Mattos, de nieuwe ´Vice President of Engineering´ zegt in de Financial Times: ´Het is mijn doel om Google EMEA´s [Europe, Middle East & Africa] engineering team net zo groot te laten worden als dat in de Verenigde Staten. Om die reden ben ik aangesteld

De zoekgigant heeft niet aangegeven wanneer deze uitbreiding gerealiseerd zal gaan worden, maar dat zal waarschijnlijk binnen de komende drie jaar zijn. Google telt momenteel 13.786 werknemers en dat aantal werd bereikt in slechts 9 jaar.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *