Google engineer ontwikkelt Facebook Disconnect

Tegenwoordig wordt je er op bijna elke site mee om de oren geslagen: Facebook Connect. Als je dit beu bent of Facebook niet vertrouwt als het op privacy aankomt, kan je nu de Facebook Disconnect downloaden.

Google engineer Brian Kennish ontwikkelde een extensie om te voorkomen dat Facebook je ‘achtervolgt’ op het web. Zijn inspiratiebron(nen) waren de gesprekken en debatten rond de privacy issues waarmee Facebook recent te maken kreeg. Facebook Disconnect is een Google Chrome extensie die alle Facebook Connect-functionaliteiten en alle trafiek van third party sites naar Facebook servers uitwist wanneer een gebruiker werkt met Chrome. Je kan de Disconnect hier uitproberen.

Facebook Disconnect voorkomt vermoedelijk het verzenden van data naar Facebook via de miljoenen sites die gebruik maken van de Facebook Connect-dienst.  De Facebook Disconnect werd al getest op de site van TechCrunch zoals je hieronder kan zien.

Facebook_Disconnect

Brian Kennish zou noch door Facebook noch door Google aangezet zijn tot dit idee. Hij ontwierp de extensie omdat hij zijn Facebook-account niet wilde verwijderen maar ook niet overal gevolgd wilde worden door Facebook. Hij zei zelf nog dat “niemand bij Google hem gevraagd of aangemoedigd heeft om dit te doen en dat ze bij Google waarschijnlijk niet eens weten wie hij is.” Een beetje een raar verhaal, komende van een Google Guy, wetende dat Google remarketing net geintroduceerd werd. Aan facbook om een remarketing disconnector te maken??

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *