Google en Agile Creativity: flexibele creativiteit

Het agile process, agility, strategic alignment en nu… agile creativity! Agility in business lijkt wel the next best thing. Veel van dit soort modellen zijn vaak buzz terms en schoppen het slechts tot virale eendagsvlieg. Maar agility en het agile process wordt al wel langer dan vandaag gepredikt en kan je inmiddels terugvinden in menig schoolboek en white paper. Ook Google gelooft in agility en meer bepaald in Agile Creativity.

7 tips om creatief te zijn, the Agile way…

Agile Creativity is eigenlijk een noemer voor creatieve ideeën, die op een zeer flexibele, efficiënte en innovatieve manier gerealiseerd worden in een business. Agile Creativity laat in se toe om de grenzen van het creatieve af te tasten, rekening houdende met het mogelijke op een flexibele, vernieuwende wijze. Business 2.0, zeg maar…

agile creativity

Google gelooft in de toekomst van het Agile Creativity business model en heeft alle kennis hieromtrent samengebracht op een website, onder de Think With Google Insights ‘denktank’. De groten der industrie ondersteunen Agile Creativity met elks hun eigen bruikbare inzichten en bedenkingen. Zin in evolutie en innovatie? Check dan zeker het Agile Creativity-gedeelte!

Hier alvast enkele tips om je business agile te maken:

 1. Werk samen, virtueel of fysiek
 2. Voeg tech-savvy profielen toe aan het creatief team
 3. Ontwikkel T-talent: getalenteerd in een een bepaald gebied, met een grote interesse voor andere zaken
 4. Zorg voor real-time insights: meten is weten!
 5. Brainstorm met je team, in een niet-kantoor context
 6. Zet campagnes op volgens het trial-and-error model, d.m.v. iteratie
 7. Betrek je partners bij pilootprojecten

Leave A Comment
  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *