Google rekenmachine: Google doet meer dan zoeken


Iedereen weet dat Google een zoekmachine is. Daarnaast biedt Google allerlei diensten aan zoals sociale media en Google Maps. Minder bekend is echter de Google rekenmachine. Deze handige tool zit letterlijk verborgen in de zoekmachine. Je kan hem tevoorschijn toveren door een wiskundig probleem in te geven of een conversie in te typen.

Omrekenen meeteenheden

Google biedt een snelle oplossing voor het omrekenen van meeteenheden. Vul bijvoorbeeld gewoon “7 feet” in de zoekbalk in en je krijgt automatisch het resultaat in meter. Je kan ook een stap verder gaan door “7 feet + 3 inches” in te typen.

Omrekenen valuta

Daarnaast kan je ook valuta omrekenen door simpelweg “15£ in €” in te geven en op “Google zoeken” te klikken. Met deze omrekening krijg je een schatting van de waarde van de valuta op dat moment. Google geeft dan ook aan niet aansprakelijk te zijn voor mogelijke verschillen.

Mathematische formules

Zelfs voor mathematische formules kan je de Google rekenmachine proberen. Voor een volledige lijst aan ondersteunde symbolen en eenheden kan je terecht op Google’s gids voor de Google rekenmachine.

Deze feature is een verademing voor de efficiënte (luie) medemens, wij vinden hem dan ook superleuk!

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *