Google daagt hackers uit om Chrome te kraken

Google betaalt hackers om Chrome te krakenVoor de derde keer op rij doet Google een beroep op hackers op de veiligheid van Chrome te testen. Iedereen die dat wil kan op 7 maart naar de CanSecWest security conferentie te Vancouver afreizen om Chrome te proberen kraken. Om de aandacht te trekken van de grote hackers zwaait Google met een maximale prijs van 3,14 miljoen dollar waarmee de hackers beloond worden als ze erin slagen om het systeem te kraken.

Grote beloningen

Hackers worden beloond met 110.000 of 150.000 dollar, afhankelijk van de manier waarop ze kunnen inbreken in het besturingssysteem. De totale beloning kan zo oplopen tot 3,14159 miljoen dollar. Dat is meteen een symbolisch getal dat verwijst naar het wiskundige getal pi.

Waarom beroep doen op hackers?

Volgens Chris Evans, het technisch hoofd van het Google Chrome Security Team, is veiligheid één van de topprioriteiten voor Chrome. Hij benadrukt echter dat geen enkel software systeem perfect is en dat security bugs zelfs in de beste development systemen voorkomen. Door beroep te doen op hackers, hopen ze bij Google de kwetsbare punten van Chrome te ontdekken om het systeem op die manier beter te beveiligen.

Executive Summary

Hackers kunnen tot 3,14 miljoen verdienen door Google Chrome te kraken
Door de zwakke punten te kennen, wil Google de veiligheid van Chrome maximaliseren

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *