Google brengt nieuwe versie van Youtube app uit

Morgen begint in San Francisco het evenement waar Apple naar alle waarschijnlijk de iPhone 5 en het nieuwe mobiele besturingssysteem iOS6 aan het grote publiek presenteert. Een heleboel nieuwigheden dus, maar tegelijkertijd met de komst van iOS6 verdwijnt de klassieke Youtube app van de iPhone. De overeenkomst tussen Google en Apple om de Youtube standaard op de iPhone te voorzien is immers afgelopen.

Althans, dat is de officiële verklaring, die werd gegeven door Apple. Achter de schermen weet iedereen natuurlijk dat het niet echt goed botert tussen de twee giganten. Enkele maanden geleden kreeg Google al een klap te verwerken toen bleek dat Apple Google Maps zou dumpen voor een eigen kaartendienst.

En dus moest Google aan de slag om een nieuwe Youtube app voor iPhone te ontwikkelen. En deze app is vandaag door Google voorgesteld. Dat Google nu met een native app afkomt, heeft op zich ook enkele voordelen. Doordat de Youtube app nu niet meer door Apple gestuurd wordt, zal het voor Google voortaan mogelijk zijn om advertenties te tonen. Dit betekent ook dat er ruimte is voor veel meer video’s, en dan voornamelijk muziekvideo’s.

Ook zal het eenvoudiger zijn om tussen je kanalen te navigeren, en zal het ook makkelijker worden om een video te delen op Facebook, Twitter of Google+.

De nieuwe Youtube app is voortaan te downloaden in de App Store. Voor gebruikers met een iPhone 4 of iPhone 4S verandert niets. Zij kunnen zowel de nieuwe als de oude Youtube app gebruiken, voor gebruikers met een iPhone 5 zal enkel de nieuwe Youtube app beschikbaar zijn.

Executive Summary

Google lanceert nieuwe Youtube app
Vlak voor de lancering van de nieuwe iPhone5 lanceert Google een nieuwe versie van de Youtube applicatie.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *