Google biedt extra zoekmogelijkheden binnen de zoekresultaten

Op www.google.com kan je het al zien, op andere locale Google versies is het nog wachten: voor sommige zoekopdrachten krijg je sinds enkele dagen tussen de zoekresultaten een extra zoekmogelijkheid. Zo ziet het er bijvoorbeeld uit als je zoekt naar Wikipedia:

Search www.google.com for Wikipedia

Als je een verdere zoekopdracht ingeeft in de search box kom je niet op de site zelf terecht. Google gaat na of hetgeen je zoekt voorkomt op een pagina van die site in de Google index. Met andere woorden, je kan hetzelfde resultaat onmiddellijk bekomen door achter je zoekopdracht “site:desitemetextrasearchbox.com” te typen.

Niet enkel Wikipedia krijgt een extra search box, ook sites als Amazon, ThinkGeek en The New York Times krijgen er eentje:

Search www.google.com for Amazon

Search www.google.com for Think Geek

Search www.google.com for New York Times

Mooie voorbeelden van universal search results trouwens met sitelinks en de beurskoersen.

Waarom Google deze weg ingeslagen is, is niet meteen duidelijk, maar we vermoeden dat het te maken heeft met het feit dat veel mensen Google als startpagina hebben. Als ze hun browser opstarten typen ze niet de gewenste domeinnaam in de browser adresbalk, maar zoeken ze ernaar via Google. Om deze gebruikers meer van dienst te zijn lijken de extra zoekmogelijkheden binnen de SERP’s een goed idee.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *