Google Bar krijgt nieuw gebruiksvriendelijk design

De zwarte Google Bar zoals we hem al even kenden, zal weldra verdwijnen… Google heeft gisteren namelijk een redesign van de Google Bar uitgerold. Sommigen zullen hem dus al zien, voor anderen zou het de komende dagen moeten veranderen. De Google Bar zal helemaal verdwijnen, sterker nog, er zal helemaal geen navigatiebalk meer zijn.

Het Google menu (Het internet, Afbeeldingen, Maps, Nieuws, …)  komt namelijk onder het Google logo zelf te zitten, dat na roll-over openklapt. Onder het Google logo komt dus een heel menu met alle Google applicaties en meer. Naast het Google logo, in het midden van het scherm, komt het zoekvak te staan. Dat zoekvak blijft, zoals de Google Bar nu, zichtbaar in iedere Google app. Ten slotte zullen er links ook enkele Google Plus tools komen te staan, zoals er ook nu al enkele staan.

Nieuwe_Google_Bar_Apps

Verenigde, gebruiksvriendelijke navigatie

Het wordt dus een gebruiksvriendelijkere navigatie want alles ligt binnen ‘klikbereik’ en volgens Google zelf wordt het switchen tussen apps zo makkelijker. Google toont zo ook aan waar het met het internet naartoe wilt, namelijk web 3.0 of het semantische web. Internet waarbij applicaties geïntegreerd worden, binnen Google dus…

Meer interactie dankzij Google Bar redesign

Het is bovendien ook nog een extra manier om enerzijds het gebruik van Google Plus en de (sociale) interactie te verhogen maar ook om meer bezoekers op Google Plus te krijgen. Gebruikers die enkel gebruik maken van bv. de zoekmachine zullen steeds meer de andere mogelijkheden van Google beginnen te zien en zullen vroeg of laat een eigen Google account aanmaken om gebruik te kunnen maken van alle applicaties. Google kan zo dus nog beter al z’n producten promoten. We weten natuurlijk wel nog niet hoe de nieuwe navigatie er voor gebruikers zonder Google account er uit zal zien maar afgaand op het nieuwe design zullen zij mogelijk wel die apps kunnen zien in het menu maar zullen ze zich voor de meeste diensten moeten aanmelden.

Persoonlijk vind ik het redesign beter, voor zover ik kan opmaken van het filmpje. Het is inderdaad veel beter om je navigatie te vereenvoudigen en alles binnen de afstand van 1 klik te houden. Het ziet er trouwens ook een stuk mooier uit… Het geeft alle Google apps dezelfde look & feel wat van Google en al z’n diensten één grote ervaring moet maken.

Oude_Google_Bar

Google_Bar_nieuw_design


Executive Summary

Wat? Google Bar redesign
Wanneer? In de komende dagen…
En? Op naar web 3.0!

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *