Google bant ‘doorway pages’ uit zoekresultaten

doorway-pages

Google wil ‘doorway pages’ bannen uit de zoekresultaten, maar wat zijn doorway pages? Eenvoudig gesteld: pagina’s die hun zoekverkeer kunstmatig maximaliseren. Dit doe je door pagina’s aan te maken zonder daar heldere content aan toe te voegen. Een doorway pagina heeft enkel als doel de bezoeker door te verwijzen naar de website. Op die manier krijgt de bezoeker minder kwalitatieve zoekresultaten. Gelukkig komt daar nu verandering in.

Het nieuwe Google-algoritme spoort deze pagina’s op en straft je af.

Click to tweet!

Nieuw Google-algoritme straft doorway pages af

Google onderneemt actie en past zijn Google algoritme aan om doorway pages af te straffen. Om te weten of jouw webpagina’s onder de categorie van doorway pages valt, kun je jezelf de volgende vragen stellen:

  • Dienen je pagina’s om zoekverkeer te lokken en meteen van je pagina weg te leiden naar een andere pagina of website?
  • Richten je pagina’s zich op algemene zoektermen?
  • Herhalen je pagina’s relevante content die al bestaat op je website, met als doel meer verkeer te lokken?
  • Dienen je pagina’s alleen om verkeer door te verwijzen zonder unieke content of functionaliteit aan je pagina toe te voegen?
  • Staan deze pagina’s op zichzelf? Kun je er niet naartoe navigeren, en zijn ze enkel gemaakt voor beter zoekverkeer?

Onderneem zo snel mogelijk actie en pas dit aan. Het nieuwe Google algoritme spoort deze pagina’s hoe dan ook op en straft je af. Verwijder deze pagina’s of integreer ze in je website. Maak ze navigeerbaar en vermijd ‘zoekwoord spamming’. Redirect ze niet, maar maak er goede landing pagina’s van. Zo wordt je content nuttig voor de gebruiker en dus ook voor Google.

Executive Summary

Het nieuwe Google algoritme spoort doorway pages op en straft ze af. Deze pagina’s misleiden gebruikers, redirecten hen en bieden geen toegevoegde waarde. In dit artikel vind je een korte checklist om te controleren of je zelf pagina’s hebt die onder die categorie vallen.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *