Google Babble: een mix van alle Google chatdiensten

Tijd voor het roddeluurtje! Er doen al een tijdje geruchten de ronde dat Google de verschillende ‘Google Chatdiensten‘ wil samenvoegen in één applicatie. Er wordt verder gespeculeerd en de nieuwe naam zou Google Babble zijn. Wil Google met deze applicatie een waardige tegenhanger bieden voor Skype, WhatsApp en iMessage?

Meer eenheid in Google-producten

Google wil meer eenheid in zijn producten, vandaar de grote voorjaarsschoonmaak. Na de sluiting van Cloud Connect en Google Reader gaan ze nu de verschillende chatprogramma’s samen brengen in de vorm van één applicatie: Google Babble. Op deze manier ontstaat er één centrale plaats waar alle gesprekken terug te vinden zijn. Om integratieproblemen te voorkomen, wordt Google Babble een volledig nieuw ontwikkelde applicatie.

De Google Babble-mix

Google Babble wordt een mix tussen Google Talk, Google Hangout, Google Voice en Google Messenger. Een cross-platform messaging-app vergelijkbaar met het populaire WhatsApp. Het grote verschil is dat Google Babble niet enkel beschikbaar zal zijn op je smartphone, maar ook op tablets en desktops.

Google heeft de berichten over Google Babble nog niet bevestigd. Wanneer de dienst voor het grote publiek beschikbaar wordt is dus ook nog niet bekend. Waarschijnlijk zal  Babble worden voorgesteld op de ontwikkelaarsconferentie I/O, die van 15 tot 17 mei plaatsvindt.

Executive Summary

Alle chatprogramma’s van Google in één applicatie: Google Babble.
Google wil meer eenheid in zijn producten, dat bewijzen ze opnieuw met de nieuwe applicatie Google Babble.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *