Google Adsense nu ook voor de zoekmachine op je site

Google is meer dan een zoekmachine. Zo haalt Google zijn winst vooral uit advertenties, hiervoor bestaan de producten Google Adwords en Google Adsense. Met Google Adwords kan je PPC-advetenties plaatsen op de beroemde zoekmachine en zijn advertentienetwerk.

Met Google Adsense voeg je je website toe aan het Google Display Network en in ruil daarvoor krijg je een vergoeding per click die je site genereert. Je kan kiezen voor de wijze van adverteren die het best bij je website past. Zo biedt Google Adsense de mogelijkheid om simpele tekst-advertenties in verschillende formaten te plaatsen, maar ook traditionele banners en video-banners zijn een optie.


Google voegt nu een logische uitbreiding toe aan dit Adsense-systeem. Veel websites hebben opties om te zoeken op de site. Met een recente update kan je in deze zoekresultaten advertenties tonen zoals ze ook op Google voorkomen. Voor veel websites is dit een betere manier om extra inkomsten te genereren dan advertenties op elke pagina, overdreven reclame op je website zorgt natuurlijk voor overlast bij de gebruikers. Deze search ads zijn echter veel minder opvallend.

Vooral online stores kunnen hier goed gebruik van maken. Elke online store heeft wel een zoekmachine op zijn site nodig om makkelijk door het gamma te navigeren. Maar ook andere websites die steunen op een zoekmachine om hun website gebruiksvriendelijk te maken kunnen van deze search ads gebruik maken.

Met deze update wordt het Adsense-netwerk net iets interessanter voor adverteerders. Het voordeel van Google Adwords is het targeten op keywords, dat nu nog specifieker is met deze vorm van Google Adsense. Veel succes ermee!

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *