GOMO | Gratis mobiele sites maken & hosting van Google en DudaMobile

GoMo is een initiatief van Google om meer aandacht te schenken aan mobile friendly sites, mobiele advertenties en het mobiele internet in het algemeen. Ze richten zich vooral op KMO’s omdat deze groep denkt dat mobiele sites te veel zouden kosten of deze optie simpelweg vergeten. Dat het duur zou zijn is in ieder geval niet meer waar nu dat Google een erg interessant aanbod doet.

Gratis een mobiele site maken

Via de mobile site builder kan je in enkele stappen een mobiele site aanmaken op basis van je bestaande website. Hiervoor biedt Google tal van gratis templates aan die je natuurlijk kan aanpassen op basis van kleuren, design, inhoud en afbeeldingen. Een extra touch van Google is de gratis hosting gedurende 1 jaar voor deze mobiele site.

Mobile site builder

De site builder zelf is erg eenvoudig, vooral call-to-actions zoals een click-to-call toevoegen gaat in enkele seconden. Een site builder is echter enkel een goede mogelijkheid voor relatief eenvoudige websites. Flash content zal bijvoorbeeld niet altijd goed worden weergegeven en e-commerce sites zoeken beter naar een oplossing op maat. Ook hiervoor biedt Google enkele mogelijkheden in de vorm van mobile developers.

GoMo | Google’s eigen belang

Natuurlijk doet Google niet zonder reden een dergelijke actie. Ze willen meer mobiele sites online, zodat er meer vraag  is naar mobiele advertenties. Des te beter de sites en advertenties, des te meer zal het Google opbrengen. Zoals ze zelf op hun site zeggen ‘By 2013, more people will use mobile phones than PCs to get online.” en natuurlijk wilt Google niet achter blijven in deze markt.
Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *