Gmail voor het eerst groter dan Hotmail?

Gmail gaat sinds kort Hotmail vooraf als grootste webmailprovider ter wereld. Tot voor kort was Microsoft Hotmail het meest gebruikte online mailprogramma.

De Google-blog kondigde vorige week aan dat Gmail nu 425 miljoen actieve gebruikers heeft. Sinds januari heeft Gmail daarmee 75 miljoen nieuwe zieltjes gewonnen. Dan gaf Google aan dat het nog 350 miljoen gebruikers had.
Als de cijfers kloppen, dan is Google’s Gmail voor het eerst groter dan Hotmail. Deze laatste verkondigde vorig jaar naar aanleiding van zijn vijftiende verjaardag aan dat het 364 miljoen gebruikers had. Laten we echter niet vergeten dat beide cijfers (zowel van Gmail als van Hotmail) van Google, respectievelijk van Microsoft zelf afkomstig zijn, en dat we deze dus met een korrel zout moeten nemen. Bovendien zijn de cijfers voor Microsoft Hotmail bijna een jaar oud.

Volgens onderzoeksbureau comScore loopt het echter allemaal zo’n vaart nog niet. Comscore zegt dat Hotmail nog steeds een groter aantal unieke bezoekers heeft (325 miljoen) en dat ook Yahoo (298 miljoen) Gmail nog steeds voor blijft (289 miljoen).

De comScore-metingen laten evenwel smartphonegebruik, zoals vanaf Google Android, buiten beschouwing. Gmail startte met zijn diensten in 2004, en is sindsdien erg snel gegroeid. Hotmail dateert reeds van 1996, en werd eind 1997 overgekocht door Microsoft. In datzelfde jaar ging Yahoo van start.

Executive Summary

Gmail gaat sinds kort Hotmail vooraf als grootste webmailprovider ter wereld. Tot voor kort was Microsoft Hotmail het meest gebruikte online mailprogramma.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *