FourSquare voert ook veilige data-encryptie in

Foursquare SecurityVoor sommige websites is veilige data-encryptie noodzakelijk. Denk daarbij aan PayPal.com of andere websites die financiële gegevens beheren en email-servers.

Ook op sociale netwerken geven steeds meer mensen persoonlijke informatie vrij. Met het aanzienlijk groot gebruik van sociale webapplicaties, zijn veiligheid en privacy hier een zeer grote uitdaging. Veel sociale netwerken beschikten vroeger niet over veilige gecodeerde communicatie en identificatie. Maar daar komt nu verandering in! Facebook en Twitter namen de leiding. En nu voert ook Foursquare voert een veilige data-encryptie in.

Social Network Security

Facebook en Twitter

Eind januari dit jaar schakelde Facebook over naar beveiligde en geëncrypteerde logins samen met sociale authentificaties. Twitter is onlangs ook gestart met het integreren van Hyper Text Transfer Protocol met SSL (Secure Sockets Layer).

FourSquare

FourSquare kondigde een location-aware mobiele applicatie aan die volledig SSL geëncrypteerd is. Niet alleen geregistreerde gebruikers maar ook gewone bezoekers van Foursquare worden automatisch geswitched naar het HTTPS protocol. Dit is een uitbreiding op het http protocol met als doel een veilige uitwisseling van gegevens. Bij gebruik van HTTPS worden de gegevens geëncrypteerd, waardoor het voor een buitenstaanders (data-sniffers e.d.) onmogelijk zou moeten zijn om te weten welke gegevens verstuurd worden. Zo kunnen zelfs via onbeveiligde netwerken (open WiFi’s en hotspots) data worden verzonden zonder risico’s.

https

De informatie die men kan terugvinden op Foursquare is misschien niet zo gevoelig als de persoonlijke informatie op Facebook. Toch is het noodzakelijk om Foursquare gebruikers privacy te garanderen over check-in en locatie data.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *