Forrester voorspelt sterke groei in Interactive Marketing, budgetten x4 tegen 2012

De budgetten voor interactieve marketing in de US stijgen van het 18,4 miljard USD naar een 61,3 miljard USD in 2012, aldus Forrester Research. Dit betekent een jaarlijkse groei van 27%, waarmee interactive marketing zou opschuiven van 8% naar een 18% in 2012 van de totale marketingkoek.

Voor deze “US Interactive Marketing Forecast, 2007 to 2012 report”, heeft Forrester 344 interactieve marketeers ondervraagd en diepteinterviews gedaan met media bedrijven, waaronder Google, MSN, CBS, MySpace en Facebook (voor 1,6% nu Microsoft, voor een slordige 168 miljoen eur).

Een belangrijke insteek van het rapport is dat deze groei zal geleid worden door marketeers die optimaal gebruik zullen maken van de verschillende online kanalen ipv meer te spenderen op 1 plek (lees: Google). Bij de interactive toppers (search, display ads en email) zullen de budgetten van online video advertising deze van email marketing overstijgen.

forrester-interactive-marketing-spend-forecast.jpg

 

Search marketing budgetten zouden in 5 jaar 3 maal zo groot worden (jaarlijks groeipercentage van 27%):

  • “Paid search” (zoekmachine advertenties, zoekmachine marketing) zou hiervoor met het grootste deel mee aan de haal gaan en groeien van 4,5 miljard naar 10,1 miljard USD.
  • Zoekmachine optimalisatie (SEO) zou een groei kennen van 1,9 miljard naar 8,9 miljard USD.
  • Van nieuwe, opkomende kanalen zoals mobile en Social media optimisation wordt verwacht dat ze een jaarlijkse groei kennen van gemiddeld 59%

forrester-interactive-marketing-search-forecast.jpg   forrester-interactive-marketing-online-display-forecast.jpg

http://www.marketingvox.com/archives/2007/10/15/forrester-interactive-marketing-spend-to-surpass-61b-in-five-years/

Click to tweet!

Click to tweet!

 

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *