#Floorpics: de nieuwe internetrage

Floorpics

floorpics: nieuwe internetrage op twitterNa plaking, owling, batmanning en bathpics zijn er nu de floorpics. De aanleiding van deze nieuwe internetrage? Een toevallige ontmoeting tussen Britse komiek Ricky Gervais en Amerikaans muzikant Justin Timberlake. Wat zijn Floorpics? Een floorpic is een foto waarbij de deelnemers op de vloer gaan liggen, een gekke bek trekken en de foto zo snel mogelijk publiceren op Twitter of Facebook.

Het idee ‘floorpics’

Tijdens het Time 100-gala, in New York, kregen Gervais en Timberlake het idee voor ‘floorpics’. In een radio-interview vertelde Gervais dat hij Timberlake bij gelegenheid ‘bathpics’ liet zien, foto’s die hij sinds vorig jaar van zichzelf maakt in bad, terwijl hij een gekke bek trekt. De meest geslaagde voorbeelden twittert Gervais geregeld door. Een heleboel mensen volgden en maakte foto’s van zichzelf in bad met een gekke bek.

Op de gala-avond stelde Timberlake voor om met z’n tweeën hetzelfde te doen. Bij gebrek aan een bad gingen de twee op de vloer liggen en trokken ze een gekke bek. Gervais postte de foto onmiddellijk op Twitter “”@jtimberlake & ik, liggend op de vloer bij het Time 100 invloedrijkste mensen-gala. Waarschijnlijk door de gratis drank.”

#Floorpic internetrage

Fans van de beroemdheden vonden de foto enorm grappig. Nu maken ze zelf copycat-foto’s en posten deze op het internet. Een nieuw Twitter-account @floorpics werd aangemaakt. Mensen over heel de wereld maken ondertussen foto’s van zichzelf, liggend op de vloer met een gekke bek. Na anderhalve week is het aantal ‘floorpics’ op Twitter en andere socialemediasites niet meer te tellen.

Gervais kon het niet laten om er op te reageren en tweette: “Wie zal als eerste starten met @accidentalfloorpics met foto’s van slapende zwervers en mensen die zijn omgevallen? Haha.” Fans reageerde snel, en tientallen foto’s werden geüpload naar de pagina.

floorpics: internetrage twitterAccidential floorpics twitter-account

Executive Summary

Na planking, owling, batmanning en bathpics zijn er nu Floorpics.
Een internetrage waarbij deelnemers op de grond gaan liggen, een gekke bek trekken en een foto maken.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *