Firefox steekt Internet Explorer de loef af

firefox_and_internet_explorer1Wat de browser-versies betreft, is firefox 3 in Europa voor de allereerste keer zelfs groter dan Internet Explorer 7. De voorbije week werkte volgens statistiekensite StatCounter immers 35,05% van alle Europeanen met Firefox 3, terwijl 34,54% Internet Explorer 7 gebruikte om het wereldwijde web te surfen.

Dat Firefox Internet Explorer voorbijsteekt, toont aan dat de browser de laatste tijd aan een  heus inhaalmanoeuvre bezig is. Steeds meer mensen laten de Microsoft-browser links liggen, en stappen over op Firefox. Die tendens doet zich wel vooral voor op thuis-pc’s, omdat bedrijven blijven zweren bij Internet Explorer.

De cijfers moeten echter ook enigszins genuanceerd worden. Dat Internet Explorer 7 de laatste weken langzaam daalt in de statistieken, heeft er immers ook mee te maken dat er een nieuwe versie van de browser op de markt is. Internet Explorer 8 heeft momenteel in Europa slechts een aandeel van 2,37% maar heeft op die manier Google Chrome en Safari 3.2 al achter zich gelaten, en is dus aan een gestage opmars bezig.

In ons land blijven we, in tegenstelling tot de andere Europeanen, op het eerste zicht wel vasthouden aan Internet Explorer 7. De browser heeft een voorsprong van zo’n 25 procentpunt op Firefox 3. 

bron: Metro 2 april 2009 (gs.statcounter.com)

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *