Find Friends Nearby nu beschikbaar op Facebook

Facebook heeft in haar mobiele app voor iOS en Android een nieuwe feature uitgerold, die het mogelijk maakt om te kijken welke vrienden zich dichtbij bevinden op basis van hun GPS locatie. De nieuwe functie heeft de naam Find Friends Nearby gekregen, en bouwt voort op de dienst die vroeger Friendshake heette.

Find Friends Nearby is nog niet officieel gelanceerd, maar is al wel beschikbaar via de Facebook website ( http://fb.com/ffn ) en de iOS en Android app. De nieuwe functie is op de smartphone te vinden in het overzichtsmenu onder ‘Vrienden zoeken’.

De nieuwe functie is vooral handig wanneer je in dezelfde ruimte bent met andere personen, die je graag wil toevoegen als vriend, bijvoorbeeld op een seminarie of in een bar. Indien beide personen Find Friends Nearby gebruiken, is het heel makkelijk om deze persoon meteen toe te voegen. Op die manier hoef je deze persoon dus niet meer op te zoeken via de meer omslachtige zoekfunctie.

Indien je de functie nu gebruikt zijn de resultaten nog vrij beperkt. Het is immers noodzakelijk dat mensen actief op de Find Friends Nearby aanwezig zijn opdat ze zouden vertoond worden. Indien ze daarna van de pagina wegnavigeren, dan verschijnen ze ook niet meer als een ‘Friend Nearby’. De functie zou zich momenteel nog in een testfase bevinden. Later zouden nog veel meer functies aan Find Friends Nearby worden toegevoegd.

Met deze nieuwe functie wordt Facebook ook meteen een concurrent van de app Highlight, die al soortgelijke diensten aanbiedt. Find Friends Nearby doet ook denken aan Glancee, de app die Facebook twee maanden geleden heeft overgenomen. Met Glancee kon je mensen in de buurt terugvinden die dezelfde interesses hebben als jijzelf.

Find Friends Nearby is een nieuwe stap van Facebook om meer grip te krijgen op mobile. Aan de andere kant probeert Facebook gebruikers te laten focussen op het uitbreiden van hun netwerk. Doordat gebruikers een groter netwerk zullen hebben, hoopt Facebook dat deze gebruikers nog meer op het sociale netwerk zullen surfen.

Executive Summary

Find Friends Nearby
Facebook lanceert een nieuwe functie, genaamd Find Friends Nearby, beschikbaar via de website en via iOS en Android.
Zoek vrienden in de omgeving
Met Find Friends Nearby kunnen gebruikers detecteren welke andere gebruikers zich in de buurt bevinden.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *