Febelfin sensibiliseert roekeloze surfers met confronterende campagne

Febelfin, de overkoepelende organisatie van de Belgische financiële sector, heeft een sensibiliseringscampagne gelanceerd die de surfer moet waarschuwen voor de gevaren van het internet op het vlak van financiën. De campagne is van de hand van het reclamebureau Duval Guillaume.

Febelfin richt zich met deze campagne vooral op surfers die al te veel private zaken prijsgeven op het internet, zonder dat ze zich bewust zijn van de gevaren. Het gaat dan vooral om mensen die heel veel informatie op Facebook of andere sociale netwerken zetten, en zich niet bewust zijn hoeveel mensen toegang hebben tot deze informatie.

Waarzegger?

In de campagne van Febelfin wordt het privéleven van willekeurige voorbijgangers onder de loep genomen door een ‘waarzegger’. Tot grote verbazing van de slachtoffers weet deze waarzegger enorm veel details te vertellen over het privéleven van deze mensen, zelfs tot op het niveau van financiën.

De waarzegger blijkt al zijn informatie via oortjes door te krijgen van een team van medewerkers die achter de schermen de profielen van deze personen op sociale media afschuimen. Hiermee worden ze op een harde manier geconfronteerd worden met de gevaren van internet en internetbankieren.

De boodschap van de campagne is duidelijk: ‘Uw hele leven staat online, wees waakzaam!’.

Executive Summary

Sensibiliseringscampagne Febelfin
Febelfin wil met een confronterende online campagne roekeloze surfers aanzetten tot veilig internetbankieren.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *