Facebook verandert uw e-mailadres

Bent u ook nooit echt een fan geweest van het e-mailadres dat Facebook u gratis ter beschikking stelt? Wel dan hebben wij  slecht nieuws voor u. Want de grootste sociale netwerksite heeft zonet ongevraagd uw e-mailadres op uw profiel veranderd naar uw @facebook.com-adres.

Twee jaar geleden lanceerde Facebook reeds haar eigen e-maildienst. Toen kregen alle gebruikers ook al een @facebook.com-adres. Maar dat was toen geen lang leven beschoren.


Nu heeft de grootste netwerksite ter wereld dus plots de e-mailadressen van al zijn gebruikers aangepast in een @facebook.com-adres. Wie een e-mail naar dit adres stuurt, ziet zijn berichten aankomen in hetzelfde systeem als bij de berichten- en chat-service.

Door een eigen e-maildienst op te starten, krijgt de Facebook-website meer internetverkeer. En zo wordt de site aantrekkelijker voor adverteerders.

Maar geen paniek. Je kan deze sluwe move van Facebook ook ongedaan maken. Ga daarvoor naar je timeline, klik op de vier lijntjes met persoonlijke informatie onder je profielfoto. Begeef je daarna naar “Contactgegevens” en klik op “Bewerken”. Hier kan je het @facebook.com-adres onzichtbaar maken en je oude e-mailadres terug als standaard instellen.

Voorlopig kan je het @facebook.com e-mailadres nog niet verwijderen, maar nu kunnen andere mensen te toch al opnieuw contacteren.

Executive Summary

Wat? Facebook heeft ongevraagd uw e-mailadres gewijzigd.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *