Facebook lanceert App Center

Gisterenavond heeft Facebook op haar blog aangekondigd het App Center wereldwijd uit te rollen. Het App Center is een platform binnen Facebook waar bezoekers een overzicht kunnen vinden van sociale apps die geïnstalleerd kunnen worden. Aan de andere kant is het App Center een plaats waar ontwikkelaars hun applicaties tegen betaling kunnen aanbieden aan de gebruikers.

Applicaties bestaan al langer in Facebook, maar zijn nooit echt zwaar gepromoot door Facebook. Ze zijn ook zeer moeilijk te vinden. Zelfs in de nieuwe Timeline-layout zijn de applicaties moeilijk terug te vinden door de gebruikers. Met de App Center moet hier nu dus verandering in komen.

In het nieuwe App Center kan je als gebruikers uitgebreide informatie terugvinden over de applicaties die je zou willen installeren. In het verleden was dit niet altijd het geval, en installeerden gebruikers vaak applicaties zonder hiervan echt de gevolgen te kennen. Zo moest je vaak persoonlijke gegevens opgeven om de applicatie te kunnen installeren en gebruiken.

Bovendien zal het App Center alle applicaties rangschikken op basis van populariteit en engagement. Dat wil zeggen dat het voor gebruikers mogelijk zal zijn om een applicaties een rating te geven. Voor ontwikkelaars kan dit interessant zijn, aangezien ze steeds bovenaan zullen staan of aanbevolen zullen worden door Facebook in het geval dat hun applicatie een goede rating heeft gekregen.

Wat nog interessant is voor ontwikkelaars van applicaties, is dat ze hun applicaties vootaan ook betalend kunnen aanbieden aan gebruikers. Dit kan interessant zijn voor bijvoorbeeld ontwikkelaars van games, zoals Zynga. De voorwaarde hiervoor is wel dat de betalingen gebeuren via Facebook Credits. Ontwikkelaars moeten ook akkoord gaan dat 30 procent van de inkomsten van Facebook Credits naar Facebook zelf gaan.

De applicaties zullen zowel beschikbaar zijn voor mobiele toestellen als desktops. Wat de applicaties voor mobiele toestellen betreft zullen zij waarschijnlijk ook ter beschikking gesteld worden via Google Play en de iTunes Store. Wanneer de App Center in België beschikbaar zal zijn is nog niet bekend.

 

Executive Summary

Wat? Facebook lanceert de App Center, waar gebruikers applicaties kunnen downloaden
En? De App Center biedt een beter overzicht voor gebruikers & meer mogelijkheden voor ontwikkelaars.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *