Facebook is de populairste app voor smartphone in de VS

Smartphones worden steeds populairder, en dus stijgt ook het belang van apps. Van elke 5 minuten dat we een smartphone gebruiken, spenderen we er 4 aan apps. En het belang van apps bij mediaconsumptie zal de komende jaren alleen maar toenemen.

comScore houdt om die reden een stand bij van populairste apps op de smartphone. De voorbije jaren toonde die ranking van comScore aan dat Google Maps de populairste app was op de smartphone in de VS. Vanaf oktober dit jaar heeft de app van Facebook echter die koppositie overgenomen.

De reden waarom de Google Maps app is teruggezakt naar de tweede plaats moeten we voornamelijk zoeken bij de beslissing van Apple om de Google Maps app niet langer op te nemen als standaard app in iOS6. Toch zien we in de onderstaande grafiek dat de Google Maps app terug terrein inwint ten opzichte van Facebook, als gevolg van de release van de nieuwe versie. De strijd om de eerste plaats belooft dus spannend te worden in 2013.

Google heeft trouwens weinig reden tot klagen, want na Facebook bekleedt het de volgende 5 plaatsen. Na Google Maps op de tweede plaats volgen immers Google Play, Google Search, Gmail en Youtube.

Facebook en Google domineren smartphone-tijd

Naast het aantal bezoekers is natuurlijk ook het engagement van bezoekers belangrijk. En daar is het minder spannend, want Facebook verplettert er de concurrentie. Van alle tijd die op de smartphone wordt gespendeerd, gaat 23% naar Facebook. En andere app van Facebook, Instagram, staat bovendien op de tweede plaats, samen met Gmail en Youtube. Alle apps van Google zijn samen goed voor 10% van de gespendeerde tijd op een smartphone. Google en Facebook samen nemen een derde van alle gespendeerde tijd op een smartphone in.

Executive Summary

Facebook populairste app
Facebook heeft als populairste app in de VS de koppositie overgenomen van Google Maps.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *