Facebook introduceert voicemaildienst in Messenger app

Facebook heeft zopas een update doorgevoerd van de Messenger app voor iOS en Android, en die bevat een aantal leuke nieuwigheden. De meest opmerkelijke nieuwigheid is ongetwijfeld de mogelijkheid om geluidsopnames of voicemails door te sturen naar je contactpersonen, een functie die momenteel ook al in WhatsApp aanwezig is.

Door op het plusteken links van het tekstvak te klikken krijg je nu ook de mogelijkheid “Gesproken bericht opnemen”. Wanneer je dit selecteert, verschijnt een rode knop, het bekende opname-icoon. Hou deze ingedrukt om je opname te starten, en laat los om je opname te beëindigen en door te sturen. Ben je niet tevreden over je opname, dan kan je je vinger van de knop afschuiven. De opname wordt dan geannuleerd.

De nieuwe functie lijkt vooral handig wanneer je iets complex moet uitleggen, zonder dat je hiervoor de hele tekst willen uitschrijven in een bericht. Door deze nieuwe functie aan de Messenger app toe te voegen, lijkt Facebook nog maar eens de strijd aan te gaan met gelijkaardige diensten als Viber en WhatsApp. Facebook investeert de laatste tijd wel vaker in de Messenger app. Zo is het sinds kort niet meer nodig om een Facebook account te hebben om van de dienst gebruik te maken. De verhoogde aandacht van Facebook voor Messaging leidde onlangs zelfs tot het gerucht dat Facebook WhatsApp zou overnemen.

Gratis internetbellen

Facebook zou bovendien werken aan een dienst die het gratis bellen via internet mogelijk moet maken. De dienst zou vergelijkbaar zijn met die van Skype. Het bedrijf heeft daarvoor in Canada een pilootproject opgestart.

Gebruikers die van de dienst gebruik maken, zouden gratis naar cotactpersonen kunnen bellen. De dienst is echter enkel gratis wanneer je gebruik maakt van een wifi-netwerk. Heb je geen wifi ter beschikking, dan zal je gebruik maken van het netwerk, en gelden de gangbare tarieven voor mobiele data. In dat laatste geval zal het dus voordeliger zijn om op de klassieke manier te bellen.

Executive Summary

Voicemaildienst in Messenger app Facebook
Facebook lanceert de voicemailfunctie in de Messenger app, waarmee gebruikers nu ook geluidsopnames kunnen doorsturen via Facebook Messenger.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *