Facebook en Twitter, sterker dan een regering!


Iedereen weet dat eind januari in Egypte en midden januari in Tunesië revoluties zijn begonnen. Niet iedereen weet dat in deze revoluties sociale media een belangrijke rol speelden. De opstanden in Tunesië werden gecoördineerd met Twitter en de betogingen in Egypte werden ondersteund met Facebook pages.


Facebook en Twitter spelen een belangrijke rol in het leven van mensen over de hele wereld … waarom hebben de meeste ondernemingen dan geen sociale media strategie?

Toch zijn er ondernemingen die wel een evolutie zien, onder andere op het vlak van PR. Zo heeft Van Marcke al anderhalf jaar een Chief Social Media Officer die alle communicatie van en naar klanten heeft gemoderniseerd binnen het bedrijf. Zo zijn alle persberichten van Van Marcke vanaf nu maximaal 140 tekens en hun callcenter beantwoordt ook tweets.
Interesting. Het callcenter, brengt me op ideeën ;-)

Zij hebben wel begrepen dat een marketeer zich in de leefwereld van zijn klanten moet onderdompelen. Sociale media marketing is niet moeilijk of tijdrovend, maar een waardevolle uitbreiding van de media mix. Het is een investering in je klantenrelatie.

Sterker dan een regering? Welke regering?

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *