Ex-Google werknemer werkt aan een alternatieve zoekmachine

Wie is Massimo Marchiori?

Dat is een erg goede vraag. Deze Italiaanse wiskundige was één van de Google werknemers die aan de wieg stonden van het Google algoritme. Massimo Marchiori is echter redelijk vroeg gestopt bij Google, voor de zoekgigant zijn volledige commerciële succes had bereikt. Nu is Massimo Marchiori aan het werken aan zijn eigen zoekmachine. Hij denkt echter niet aan een zoekmachine die simpelweg beter is dan Google, hij wilt de volledige zoekervaring heruitvinden.

Google vendetta?

Op het eerste zicht lijkt dit een soort van wraakactie. Maar volgens Massimo Marchioriis er totaal geen sprake van kwaad bloed tussen hem en zijn vorige werkgevers. Hij had gewoon een goed idee en wilt hier volledig voor gaan. Toch is hij erg voorzichtig. Zo geeft hij geen informatie vrij over zijn nieuwe zoekmachine. Om hem snel te parafraseren:  ” Google heeft de middelen om 100 ingenieurs dag en nacht te laten werken om mijn concept sneller uit te werken dan ik kan.”
Hoewel er geen kwaad bloed is, weet Massimo Marchiori maar al te goed dat Google geen concurrent is die je licht oppakt.

Het kind heeft een naam: Volunia

Volunia zoals deze zoekmachine momenteel bekend staat zoekt momenteel naar zogeheten “power users’ die de zoekmachine willen testen, dit kan in 12 verschillende talen. Helaas is het Nederlands nog niet ondersteund. Deze betaversie zal waarschijnlijk niet lang op zich laten wachten, want de website van Volunia toont duidelijk dat ze de zoekmachine dit jaar nog willen lanceren.

Op dit moment kunnen we slechts een vaag filmpje tonen waarin een vernieuwde ‘search experience’ wordt beloofd. Wij kunnen alvast niet wachten om deze zoekmachine te testen. Hoewel de afwezigheid van een Nederlandstalige versie al doet vermoeden dat ook Volunia Google niet snel weg zal krijgen van het overweldigende marktaandeel dat ze nu bezitten in onze contreien (ongeveer 97%).

Executive Summary

Wie? Massimo Marchiori
Wat? Volunia, een nieuwe zoekmachine
En? Hij wilt de manier waarop men op het internet zoekt ingrijpend veranderen

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *